Bröstförminskning Göteborg

Kvinnor som har stora bröst upplever oftast smärta i nacken, axlarna och ryggen. På vår klinik hjälper vi dig att förminska brösten och underlätta din vardag.

Kontakta oss idag för en kostnadsfri konsultation så berättar vi mer om hur vi kan hjälpa dig med en bröstförminskning i Göteborg.

Du kan även ringa oss på 031-33 44 33.

Upplever du obehag i rygg och nacke på grund av dina bröst?

För stora bröst är en vanligt anledning till smärta i nacken, axlarna och ryggen hos kvinnor. Det blir helt enkelt för mycket vikt på den främre delen av kroppen vilket gör att den bakre delen för överkompensera.

Vissa personer kan förminska sina bröst genom att ändra på sin livsstil, så som äta efter en visst diet och träna aktivt. Att gå ner i vikt gör att man minskar mängden fett på bysten. Det är ingen garanti på att dina besvär kommer försvinna, men det är alltid värt ett försök om man vill undvika ett ingrepp.

Innan operationen

Du som går i tankarna om att göra en bröstförminskning får först träffa oss för en konsultation. Här går vi igenom dina önskemål samt berättar hur hela processen kommer att gå till. Vi lyssnar på gladligen på dina åsikter, men vi kan neka vissa ingrepp som vi anser kan vara farliga.

Om vi kommer överens och du vill genomföra operationen kommer en kirurg att undersöka och möta dina bröst. Vi tar även bilder på brösten för att kunna göra en jämförelse med slutresultatet. I vissa fall gör vi en mammografi för att försäkra oss om att det inte finns några medicinska problem.

När du blir vår patient får du tydlig information om hur din livsstil ska vara innan operationen. Vi ber dig att undvika en viss typ av mat och dryck, samt hur du gör med tobak och alkohol.

Efter operationen

Efter din bröstförminskning är klar kommer det sättas ett stödband runt dina byst för att hjälpa till med stabiliseringen. Det går även bra med en sport-bh ifall man skulle föredra det över stödbandet. BH:n kommer du använda varje dag en månad framöver, därefter krävs det endast att du använder den under dagen.

Nästan alla patienter upplever ömhet och ont efter operationen är genomförd. Det kommer man tyvärr inte undan, däremot är det viktigt att tänka långsiktigt. Att ha ont i några dagar kommer göra att du äntligen kan bära normala kläder och slippa rygg-och nackbesvär framöver.

De första dagarna efter ingreppet kommer du uppleva smärta när du rör på dig, därför är det rekommenderat att försöka göra så lite fysisk aktivitet som möjligt. Efter en vecka försvinner smärtan men du kan finna ett visst obehag runt bysten, som tur kan man lindra detta genom vanliga smärtstillande.

Det är fullt normalt ifall du skulle känna att brösten inte känns normala efter din förminskning, den här känslan går över efter några veckor. Under menstruation kan du även uppleva att brösten blir svullna och får mindre känsel runt brösten och själva bröstvårtan. I ovanliga fall förblir området okänsligt upp till ett år.

Det är otroligt viktigt att du tar det så försiktigt som möjligt efter din operation. Viloperioden är cirka 6 veckor och under den här perioden ska brösten inte utsättas för någon form av ansträngning. Har du ett jobb som kräver mycket från kroppen gör du bäst i att söka ledigt första månaden för att vara säker.

Få förminskningen betald av landstinget

Det går faktiskt att få sin bröstförminskning betalad av landstinget, dock gäller detta inte alla och du måste anses att vara en lämpling kandidat. På bröstförminskning.se kan du svara på elva frågor för att få reda på om du anses vara lämplig eller ej.

Göteborg Bröstlyft
Annexgatan 13, 412 62 Göteborg, Sverige
031-334433
kontakt@xn--gteborgbrstlyft-8sbi.se